Zgodovina kluba

Nogometni klub Ormož je bil ustanovljen na ustanovni seji skupščine dne 15.02.1995. registracija društva pri pristojnem upravnem organu pa je bila opravljena 14.03.1995.

Po izvoljenem predsedstvu, ki ga je vodil Boris Miličkovič se je takoj pričelo s pridobivanjem članstva, ekip in priprava igrišča v Športnem parku Mestna graba Ormož.

Prvi trener v klubu je postal Vlado Hunjadi, ki je pripravil člansko ekipo za prvo uradno tekmo dne 22.07.1995 s takratno prvoligaško ekipo NK Potrošnik Beltinci.

Prostore kluba in garderobe so bile urejene v prostorih Rokometnega kluba Ormož. Isto jesen so se ekipe članov, kadetov in starejših dečkov vključile v tekmovanje lig Medobčinske nogometne zveze Ptuj. Takrat je bilo že v klubu registriranih 55 nogometašev. V sezoni 1995 je članska ekipa osvojila v drugi članski ligi MNZ Ptuj 3. mesto, kar je za novo formirano ekipo bil lep uspeh.

Ob zaključku sezone 1996/1997 se je ekipa z osvojitvijo drugega mesta uvrstila v višji rang tekmovanja, torej v prvo ligo MNZ Ptuj. V tej sezoni se je že začelo z načrtnim delom vzgoje mladih nogometašev in šolanju lastnega trenerskega kadra. Prav tako je bil v tem letu adaptiran objekt prejšnjih mizarskih delavnic ob starem igrišču v klubske prostore in prepotrebne garderobe za nogometaše.

Zaradi majhnosti obstoječega igrišča se je pričelo v letu 1998 z nakupom zemljišča in z izgradnjo novega stadiona, ki je bil predan namenu 02.09.1999 in odigrano tekmo članske ekipe NK Ormož z Mariborom Pivovarno Laško. Takrat beležimo tudi največji obisk gledalcev na tekmi saj se jih je zbralo kljub deževnemu vremenu 1500.

V letu 1996 se je formirala tudi mladinska ekipa, ki je v sezoni 2002/2003 začela tekmovati v 2. slovenski nogometni ligi in tam tekmovala dve sezoni.

V letu 1999 je pričela delovati tudi nogometna šola za najmlajše nogometaše (cicibani U-8 in U-10), ki se izvaja še danes in je organizacijsko samostojna in za njeno delo ob dveh trenerjih skrbijo starši nogometašev.

Od občnega zbora društva 23.01.1997 vodi naslednjih osem let Nogometni klub Ormož Anton Luskovič ko ga zamenja Stanko Podgorelec.

Še nekateri pomembni dogodki kluba:

– 17. in 18.02.2000 uspešno organiziran turnir članskih ekip NK Mura. NK Dravograd, NK Slaven Belupo in domača ekipa NK Ormož,

– 24.07.2001 gostuje v Ormožu reprezentanca Irana pod vodstvom legendarnega Čira Blaževiča,

– Ob zaključku sezone 2002/2003 se članska ekipa NK Holermuos Ormož uvrsti v 3. Slovensko nogometno ligo in v njej obstane tudi po reorganizaciji lig v samo dve v Sloveniji. V tej ligi tekmuje nadaljnji dve leti ko ob zaključku sezone 2006/2007 izpade v Štajersko nogometno ligo.

– 18.06.2004 je bila v Ormožu ob slovesu dveh nogometašev organizirana tekma z ekipo »Slovenskih novic«, ki je bila sestavljena z veliko bivših in tedanjih reprezentantov Slovenije z Zlatkom Zahovičem na čelu.

V začetku leta 2006 je bila izdelana projektna in izvedbena dokumentacija za gradnjo prepotrebnih tribun in pomožnega nogometnega igrišča. Projekt je bil umeščen v razvojni program Občine Ormož in Prlekije z veliko možnostjo realizacije s pomočjo sredstev države in EU. S spremembo oblasti v Občini Ormož je bil projekt zanemarjen in kljub prošnjam postavljen na stranski tir.